Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016

ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΤΗ ΣΤΕΓΗ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ 1 Bach, Mozart, Satie… Ταξίδι στην ΑνατολήΜΟΥΣΙΚΗ ΣΤΗ ΣΤΕΓΗ
ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ 1
Bach, Mozart, Satie… Ταξίδι στην Ανατολή
2 Νοεμβρίου 2016 | Μικρή Σκηνή | 21:00


Τι συμβαίνει όταν ο Bach, o Mozart, o Satie, ή ίσως και o Coltrane ... συναντούν τον Πάνο Δημητρακόπουλο, τον Θωμά Κωνσταντίνου, τον Δημήτρη Τσάκα σε μια φανταστική περιήγηση στην Πόλη, στη Θεσσαλονίκη, στην Αθήνα; Οι χρονικές στιγμές και οι πολιτισμοί διασταυρώνονται, μαζί και ηχοχρώματα και μουσικές πρακτικές, μουσικό υλικό, μελωδίες, εικόνες. Ένα ταξίδι από τη Δύση στην Ανατολή και από την Ανατολή στη Δύση… και στη μέση η Ελλάδα του παρελθόντος και του παρόντος.

Οι Μετασχηματισμοί, σε αυτή την πρώτη συναυλία στις 2 Νοεμβρίου στη Μικρή Σκηνή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, προτείνουν τη συνάντηση σημαντικών έργων από το ρεπερτόριο της κλασικής και, γενικότερα, της δυτικοευρωπαϊκής μουσικής, με ηχοχρώματα της Ανατολής, αλλά και μουσικές πρακτικές της παραδοσιακής μουσικής της χώρας μας και της λεκάνης της Μεσογείου.
Οι καταξιωμένοι δεξιοτέχνες μουσικοί Πάνος Δημητρακόπουλος (κανονάκι), Θωμάς Κωνσταντίνου (ούτι) και Δημήτρης Τσάκας (σαξόφωνο) αποδέχθηκαν την πρόσκληση του Ελληνικού Σχεδίου και την ιδέα να πειραματιστούν.
Μεταμορφώνουν και ερμηνεύουν ένα πρόγραμμα με γνωστά έργα κλασικής μουσικής, καθώς και παραδοσιακά κομμάτια που χάνονται στα βάθη του χρόνου και φτάνουν μέχρι τις κλασικές συνθέσεις που γράφτηκαν για τις Αυτοκρατορικές Αυλές του 18ου αιώνα. Από το μυστικισμό της Ανατολής έως το λυρισμό της Δύσης, η μουσική είναι μία και απηχεί τη λαϊκή ψυχή. Όποτε και για όποιον κι αν γράφτηκε, αγγίζει με τον ίδιο τρόπο τον ανθρώπινο πόνο, τη χαρά, τη νοσταλγία. Το σαξόφωνο συναντά δύο από τα σημαντικότερα μουσικά όργανα της Βυζαντινής μουσικής, το κανονάκι και το ούτι –που έχουν τις ρίζες τους στην Αρχαία Ελλάδα και αναλογούσαν στο «πιάνο» και την «κιθάρα»– αντιμετωπίζοντας αυτό το παιχνίδι ως δημιουργική πρόκληση. 
Δύο κόσμοι που συναντιούνται και ανοίγονται σε μια βιωματική διάδραση. Μέσα από διαφορετικούς μετασχηματισμούς, δημιουργούν ένα νέο σύμπαν και προκαλούν την ακρόαση, τις αισθήσεις και τη σκέψη.

Καλλιτεχνική επιμέλεια κύκλου:
Δημήτρης Παπαδημητρίου, Ραλλού Βογιατζή, Τάσος Ρωσόπουλος

Κανονάκι: Πάνος Δημητρακόπουλος
Ούτι: Θωμάς Κωνσταντίνου
Σαξόφωνο: Δημήτρης Τσάκας

ΤΡΕΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΤΟ 2016-17
2 Νοεμβρίου 2016 | Μικρή Σκηνή | 21:00
22 Ιανουαρίου 2017 | Μικρή Σκηνή | 21:00
24 Φεβρουαρίου 2017 | Μικρή Σκηνή | 21:00
Ο κύκλος συναυλιών Μετασχηματισμοί ξεκίνησε ως πείραμα, με διάθεση παιχνιδιού, πρόκλησης, δοκιμής και με την ελπίδα να προκύψει κάτι καινούργιο, ενδιαφέρον, δυναμικό, προς απόλαυση, τέρψη και σκέψη. Το πείραμα και η ιδέα για μετασχηματισμούς συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά φέτος. Παρουσιάζονται «μετασχηματισμοί» γνωστών έργων της μουσικής δημιουργίας και, παράλληλα, το Ελληνικό Σχέδιο προχωρά δυναμικά με αναθέσεις νέων έργων. 


Πληροφορίες
Στέγη Ιδρύματος Ωνάση
Συγγρού 107
Πληροφορίες: 210 900 5 800
2 Νοεμβρίου, 21:00
Μικρή Σκηνή

Εισιτήρια
Κανονικό: 12 €
Μειωμένο, Φίλος ή Μικρή Παρέα (5-9 άτομα): 10 €
Μεγάλη Παρέα (10+ άτομα): 9 €
ΑΜΕΑ & Άνεργοι: 5 €
Συνοδός ΑΜΕΑ: 9 €
Ζώνη 7 € (περιορισμένος αριθμός θέσεων)


Γραμμή εισιτηρίων
Τ.: 210 900 5 800
ΔΕ-ΚΥΡ 09:00-21:00

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://twitter.com/hmgwebradio?lang=el Delicious https://www.facebook.com/groups/1686640168251133/ Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Web Hosting Bluehost