Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2016

ΔΗΛΩΣΗ Κωνσταντίνου Σπύρου του Γεωργίου, ιδιωτικού αστυνομικού και συνεργατών Η υπόθεση Γιακουμάκη υπήρξε για εμένα ένα κάλεσμα αφύπνισης ως προς την ατομική ευθύνη που φέρει ο καθένας μας

INERNATIONAL INVESTIGATIONS Giengen 30 Οκτωμβρίου 2016
COSTAS SPYROU
MEMMINGER TORSTRASSE 15
89537 GIENGEN
GERMAN REPUBLIC
ΤHΛ. 0049828325145 και
6934597381


ΔΗΛΩΣΗ
Κωνσταντίνου Σπύρου του Γεωργίου, ιδιωτικού αστυνομικού και συνεργατών
Η υπόθεση Γιακουμάκη υπήρξε για εμένα ένα κάλεσμα αφύπνισης ως προς την ατομική ευθύνη που φέρει ο καθένας μας έναντι του συλλογικού οργανισμού που λέγεται κοινωνία. Μου θύμισε ότι ο ρόλος που καλείται ο κάθε ένας από εμάς να διαδραματίσει είναι αυτός του αντισώματος απέναντι στις ασθένειες που απειλούν ολόκληρο τον οργανισμό. Δυστυχώς στην υπόθεση που εξετάζουμε, η αφύπνιση ήλθε πολύ αργά για να σωθεί η ζωή του παιδιού, αλλά όχι τόσο αργά ώστε να μην μπορεί να δικαιωθεί η μνήμη του.
Ξεκίνησα λοιπόν και εγώ σαν εθελοντής με τις όποιες προσωπικές μου δυνάμεις να αναζητώ αρχικά αυτό το παιδί και προϊόντων των ημερών, όσο η έρευνα προχωρούσε και νέοι συνεργάτες ένωναν τις δυνάμεις τους μαζί μας, έφτασα να αναζητώ τους δολοφόνους του.
Το ότι αυτή η υπόθεση είναι μια υπόθεση δολοφονίας, ίσως η πιο στυγερή της καριέρας μου, είναι μια θέση που θεωρώ ότι δεν μπορεί να αμφισβητηθεί.
Σαν εθελοντής λοιπόν συγκέντρωσα όσο περισσότερο υλικό μπορούσα και τελικά τον Απρίλιο του 2016 έδωσα κατάθεση στην Ανακρίτρια Ιωαννίνων υποβάλλοντας μεταξύ άλλων και δύο υπομνήματα / χρονολόγια σχεδόν 100 σελίδων συνολικά.
Το υλικό αυτό ακολούθως (και ορμώμενος από την 50ετη και πλέον εμπειρία μου σε αντίστοιχες υποθέσεις), το κατέθεσα υπό την μορφή έγγραφης αναφοράς στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών, στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, στην Εισαγγελία Ιωαννίνων, καθώς ήθελα να διασφαλίσω ότι η υπόθεση αυτή θα βρει τον δρόμο της προς τις δικαστικές αίθουσες. Έκτοτε, 6 μήνες μετά η συνεχιζόμενη έρευνα μας έχει αποδώσει και άλλο υλικό για το οποίο πολύ σύντομα θα δώσω συμπληρωματική κατάθεση.
Στο ενδιάμεσο ξεκίνησε στα Ιωάννινα μια δίκη, η οποία σχετίζεται έμμεσα με την υπόθεση Γιακουμάκη, άσχετα αν μέχρι στιγμής (όπως βλέπω από τα σχετικά δημοσιεύματα) η δίκη έχει επικεντρωθεί μόνο σε ένα πολύ περιορισμένο μέρος αυτής.
Παρακολουθώντας λοιπόν τα δημοσιεύματα, διαπίστωσα με έκπληξη αρχικά και ακολούθως με οργή, ότι μερίδα του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου δημοσίευσε αποσπασματικά στοιχεία από τα υπομνήματα που έχω καταθέσει, παραποιώντας σε τεράστιο βαθμό τα πορίσματα της έρευνάς μας και παραπληροφορώντας ουσιαστικά έτσι το αναγνωστικό κοινό.
Προσωπικά βρίσκω την ενέργεια αυτή επιζήμια. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως πλέον υπάρχει σε εξέλιξη μια ανακριτική διαδικασία για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως και όχι μόνο, ίσως και μέσα από την εύστοχη πίεση δικών σας δημοσιευμάτων που έφεραν το δίκαιο και σωστό…
Η Δικαιοσύνη έχει τώρα τον πρώτο και για μένα τον μοναδικό λόγο! Όλοι οι υπόλοιποι, οφείλουμε να σιωπήσουμε. Τα ΜΜΕ φυσικά και να τη βοηθήσουν παρακολουθώντας την και ρίχνοντας αληθινό φως, με κάθε διαθέσιμο μέσο. Αυτό προέχει κυρίως τώρα, κι όχι η αυτοπροβολή.
Σας ευχαριστώ πολύ.
0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://twitter.com/hmgwebradio?lang=el Delicious https://www.facebook.com/groups/1686640168251133/ Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Web Hosting Bluehost