Παρασκευή, 8 Σεπτεμβρίου 2017

Δελτίο Τύπου Βραδιά του Ερευνητή - μια γιορτή για την Επιστήμη και την Έρευνα - σε εκατοντάδες πόλεις της Ευρώπης και σε 9 πόλεις της Ελλάδας

Δελτίο Τύπου
                 Βραδιά του Ερευνητή  -  μια γιορτή για την Επιστήμη και την Έρευνα  -
                    σε εκατοντάδες πόλεις της  Ευρώπης  και σε πόλεις της Ελλάδας

Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017, 17.00 – 24.00
Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» - Πειραιώς 254 - Με ελεύθερη είσοδο
H Βραδιά του Ερευνητή είναι μια μεγάλη γιορτή για την επιστήμη και την έρευνα που διοργανώνεται κάθε χρόνο σε περισσότερες από 300 πόλεις σε όλη την Ευρώπη. Στην Ελλάδα, με σύνθημα «Γνώρισε τη μαγεία της Έρευνας» η φετινή Βραδιά θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» (Πειραιώς 254) και στο Πολυτεχνείο (Ιστορικό Συγκρότημα Πατησίων) καθώς και σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Ξάνθη, Καλαμάτα, Καρδίτσα, Ρέθυμνο και Κόρινθο, στις 29 Σεπτεμβρίου! 

Μέσα από παρουσιάσεις, πειράματα, επιστημονικά δρώμενα ειδικά σχεδιασμένα για μαθητές, εργαστήρια για εκπαιδευτικούς, διαγωνισμούς και ποικίλες πρωτότυπες εκδηλώσεις, η έρευνα ανοίγει τις πόρτες της  στον χώρο της εκπαίδευσης αλλά  και  στο ευρύτερο κοινό, δίνοντας του την ευκαιρία μιας άμεσης προσέγγισης με τους ανθρώπους της επιστήμης.

Επιπρόσθετα, λίγο πριν τη μεγάλη Βραδιά στον Ελληνικό Κόσμο, θα πραγματοποιηθούν έξι μικρότερες εκδηλώσεις, για την καλύτερη γνωριμία του κοινού με τους στόχους και το ερευνητικό έργο των επιστημονικών φορέων/συνδιοργανωτών: συγκεκριμένα, κατά το διάστημα από 22 έως 28 Σεπτεμβρίου, τα ερευνητικά κέντρα: Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (22/9 Θησείο, 23/9 Πεντέλη+24/9Φλοίσβο), Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (22/9), Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΈΛΚΕΘΕ) και  Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά» (23/9 στο Λαύριο), ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» (27/9) καθώς και το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ (28/9) θα ανοίξουν τους φιλόξενους χώρους τους στο κοινό. Μια δυναμική παρουσία όμως θα δώσουν και στην Κρήτη το ΕΛΚΕΘΕ (Θαλασσόκοσμος) στο Ηράκλειο και η Ομάδα ΜΕΤΕΟ του Αστεροσκοπείου Αθηνών (Παλαιοντολογικό Μουσείο Γουλανδρή)  στο  Ρέθυμνο.

Βραδιά του Ερευνητή 2017
Με τη συμμετοχή πλειάδας ερευνητικών, επιστημονικών. ακαδημαϊκών και εκπαιδευτικών φορέων

Kέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» Πειραιώς 254

      Πληροφορίες: www.rengreece.comwww.facebook.com/ rengreece ● #RenGreece


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://twitter.com/hmgwebradio?lang=el Delicious https://www.facebook.com/groups/1686640168251133/ Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Web Hosting Bluehost