Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου 2017

Δεκαεξάχρονη Ελληνοαυστραλέζα πρωταθλήτρια στον Διάπλου της Διώρυγας Κορίνθου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 15 Σεπτεμβρίου 2017


Δεκαεξάχρονη Ελληνοαυστραλέζα πρωταθλήτρια στον Διάπλου της Διώρυγας Κορίνθου

Αγώνας με διεθνή απήχηση θα είναι ο Κολυμβητικός Διάπλους της Διώρυγας της Κορίνθου, που θα διεξαχθεί στις 24 Σεπτεμβρίου και εντάσσεται στις διοργανώσεις «Cross The Euro Canal». Ήδη η Οργανωτική Επιτροπή έχει δεχθεί πολλές αιτήσεις συμμετοχής από διαφορετικές χώρες, αλλά αυτή που ξεχωρίζει είναι μίας 15χρονης πρωταθλήτριας από την Αυστραλία. Η Ελένη Ευθυμίου έχει καταγωγή από την Κόρινθο και θα έρθει στη χώρα μας μόνο και μόνο για να πάρει μέρος σε αυτόν τον ιδιαίτερο αγώνα.«Είμαι ενθουσιασμένη γιατί θα συνδυάσω την πρώτη διεθνή συμμετοχή μου με έναν αγώνα στη χώρα των προγόνων μου. Οι τρεις από τους τέσσερις παππούδες και γιαγιάδες μου προέρχονται από αυτή την περιοχή. Η διοργάνωση θα αποτελέσει μία μοναδική ευκαιρία για να γνωρίσω κορυφαίους κολυμβητές και κολυμβήτριες της Ελλάδος και να κολυμπήσω μαζί τους. Μετράω τις ημέρες για να βρεθώ στα νερά της Διώρυγας», δήλωσε η 15χρονη.

Η Ελένη Ευθυμίου άρχισε να κολυμπάει από την ηλικία των τριών ετών. Είναι μέλος του συλλόγου Carlile Swim Club καθώς και της προεθνικής ομάδα. Έχει πάρει μέρος στο κρατικό πρωτάθλημα της Νέας Νότιας Ουαλίας σα 400μ freestyle και στο Open Water Championships (5χλμ.). Τα τελευταία δύο χρόνια συμμετείχε στο Εθνικό Πρωτάθλημα Αυστραλίας Open Water (5 χλμ.στον ωκεανό).

Ήταν μέλος της ομάδας 4 x 1,25 χλμ. του συλλόγου της (-14 ετών), που κατέκτησε ασημένιο μετάλλιο στο Australian Open Water Championships.
Στο μεταξύ, με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι προετοιμασίες για τη διοργάνωση. Οι κολυμβητές θα διασχίσουν μία απόσταση 6.433 μ., ενώ για αυτή τη χρονιά, η Οργανωτική Επιτροπή έχει ορίσει ως ανώτατο όριο συμμετοχών του 600 αθλητές και αθλήτριες, διότι θέλει να ελέγξει όλες τις παραμέτρους ασφαλείας.

Ο αγώνας κολύμβησης «Cross The Euro Canal» τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε.ΔΙ.Κ. (Ανώνυμος Εταιρεία Διώρυγος Κορίνθου), της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού,της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγ. Θεοδώρων και του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών. Οι εγγραφές γίνοντας στην ιστοσελίδα www.crosstheeurocanal.com.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://twitter.com/hmgwebradio?lang=el Delicious https://www.facebook.com/groups/1686640168251133/ Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Web Hosting Bluehost