Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου 2017

Η θεατρική παράσταση"Φιλιώ Χαϊδεμένου" στο Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας

ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΣΑΜΠΡΑ

Την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου παρακολουθήσαμε την θεατρική παράσταση "Φιλιώ Χαϊδεμένου"  με την Δέσποινα Μπεμπεδέλη στον ρόλο της "Φιλιώς"  και τον Ζαχαρία Καρούνη τραγουδιστή  και  συνομιλητή της.  Η παράσταση ήτανε συγκλονιστική. Η ερμηνεία της Δέσποινας Μπεμπεδέλη ήτανε σπουδαία. Ο Ζαχαρίας Καρούνης έπαιξε, τραγούδησε παραδοσιακά σμυρνέικα αλλά παράλληλα έχει   γράψει  πολύ ωραία μουσική και τραγούδια, τα οποία παιζόταν ζωντανά από σαντούρι και κρουστά.   


Η παράσταση βασίστηκε στις διηγήσεις της ίδιας της Φιλιώς Χαϊδεμένου οι οποίες το 2005 κυκλοφόρησαν στο βιβλίο "Τρείς αιώνες μια ζωή".  Θα μου επιτρέψετε να σας αναφέρω μερικές στιγμές από τις διηγήσεις της γιαγιάς Φιλιώς, έτσι όπως διατυπώνονται στο βιβλίο. Το βιβλίο λοιπόν ξεκινάει, ως εξής: "Γειά σας. Σήμερα είναι Σάββατο, 1η Αυγούστου 1998, δέκα το πρωί. Λέγομαι Φιλιώ Χαϊδεμένου και αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στο κρεβάτι μου, στο εξοχικό μας στον Κάλαμο, στην περιοχή  Βένιζα- Λεμονιές. Γενήθηκα στις 28 Οκτωβρίου 1899.  Τα παιδικά μου χρόνια στην αλησμόνητη, αγαπημένη πατρίδα(στα Βουρλά της Μικράς Ασίας)".
Η Φιλιώ Χαϊδεμένου πέθανε 107 ετών το 2007.

Οι  τελευταίοι σταθμοί της παράστασης είναι:
ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 9,00 μ.μ. ΑΙΓΑΛΕΩ – ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΕΞΗΣ ΜΙΝΩΤΗΣ
ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 9 μ.μ. Ν.ΣΜΥΡΝΗ, ΑΛΣΟΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

Μαζί με την Δέσποινα Μπεμπεδέλη και τον  Ζαχαρία Καρούνη έπαιξαν η Μαίρη Σαουσοπούλου, ο Δημήτρης Kαραβιώτης, η Εμμανουέλα Χαραλάμπους – Ένγκελ και ο Γιώργος Φλωράτος. Η τελευταία φράση του κειμένου  αυτού ανήκει στη Φιλιώ Χαϊδεμένου η οποία κάποια στιγμή στο τέλος λέει: "ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΑ  ΛΕΦΤΑ!"


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://twitter.com/hmgwebradio?lang=el Delicious https://www.facebook.com/groups/1686640168251133/ Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Web Hosting Bluehost