Κυριακή, 8 Οκτωβρίου 2017

Βασίλης Μιχαηλίδης, 100 χρόνια από τον θάνατό του.
Δελτίο τύπου
Συναυλία: Βασίλης Μιχαηλίδης, 100 χρόνια από τον θάνατό του.
«Το πρώτο ’δώ βασίλειο είχαν θεοί το κτίσει»,
Μελοποιημένη ποίηση από τον ΛάρκοΛάρκου,
με Λέκκα, Γαϊτάνο, Χατζηχριστοδούλου κ.α.

Η Ι.Μ. Ταμασού και Ορεινής σε συνεργασία με τον Δήμο Στροβόλου διοργανώνουν συναυλία για τα 100 χρόνια από τον θάνατο του ποιητή της Κύπρου Βασίλη Μιχαηλίδη, με τίτλο «Το πρώτο ’δώ βασίλειο είχαν θεοί το κτίσει», με  μελοποιημένη ποίηση από τον ΛάρκοΛάρκου, στις 13 Οκτωβρίου 2017, ώρα 8.30 μ.μ. στο Δημοτικό θέατρο Στροβόλου.

Η συναυλία τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας
κ. Νίκου Αναστασιάδη.
Θα ερμηνεύσουν οι καταξιωμένοι ελλαδίτες τραγουδιστές Βασίλης Λέκκας και Πέτρος Γαϊτάνος μαζί με σημαντικούς κύπριους καλλιτέχνες, όπως ο Κώστας Χατζηχριστοδούλου, οι παραδοσιακοί τραγουδιστές Μιχάλης Χατζημιχαήλ και  Κυριάκος Μαππούρας, η ηθοποιός Έλλη Κυριακίδου, ο τουρκοκύπριος πανεπιστημιακόςNiyaziKızılyürek, η τραγουδίστρια Atys και ο ίδιος ο συνθέτης. Θα συνοδεύει η ορχήστρα Commandaria υπό τη διεύθυνση του FrancisGuy, σολίστες μουσικοί και τετρανδρία ψαλτών.
Θα παρουσιαστούν όλα τα μελοποιημένα ποιήματα του Βασίλη Μιχαηλίδη από τον ΛάρκοΛάρκου, σε πανελλήνια γλώσσα (καθαρεύουσα και δημοτική) και ως μουσικά δρώμενα τα ποιήματα που τον καταξίωσαν στην κυπριακή διάλεκτο, «Η ανεράδα», «Η Χιώτισσα» και «Η 9η Ιουλίου του 1821» υπό τη φιλολογική εποπτεία του Δρος Κυριάκου Ιωάννου.
Είσοδος €10 
Χορηγοί:
Πολιτιστικές Υπηρεσίες ΥΠΠ
Chr. G. Vassiliades&CO. LLC
ARAMEX
RCB
EKOSeeYouTravel
HiltonParkNicosia


Χορηγοί επικοινωνίας:
ΡΙΚ
ΚΥΠΕ
Ο Φιλελεύθερος


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://twitter.com/hmgwebradio?lang=el Delicious https://www.facebook.com/groups/1686640168251133/ Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Web Hosting Bluehost